the avenue

'the glass space'

Overview

Make better use of a series of voluminous spaces and create a warm, defined family space.

 

The Brief

Create clearly defined family spaces focussed on a new kitchen and breakfasting space. Introduce a well-equipped boot room and finesse the ground floor architecture of a detached home in a brilliant setting.

 

Our Solution

Our clients wanted to have a warmer and more defined kitchen/diner/family space that overlooks a communal garden. The space was light but cold and the layout poorly defined and equipped so we were tasked with introducing specific ‘moments’ within the area which had masses of height but felt too open. The specification of the glass box we inherited was poor, so we replaced the glass and added an oriel window and sliding doors to the rear elevation while creating a fireside nook, high spec kitchen and bootroom and a banquette area for casual dining. We developed internal joinery items for storage and multi media while helping the client specify the flooring, lighting and soft furnishings. The results are spectacular.