whitton road

'the timber one'

Overview

Whole house refurbishment, space planning and daylight exercise.


The Brief

To reorganise the internal arrangement throughout the client’s new home, create a large open plan kitchen and living space off the garden while proposing a unique relationship to the garden which is at the lower level.


Our Solution

Working with a brilliant, forward thinking client who knows what they like is always a real pleasure.

This project enhances the original features of the house while adding a warm, simple timber cube to the rear. The timber is now silver grey in colour and ageing gracefully, the glass is neat and simple with our signature garden oriel window the main feature. The modern oriel window is a very useful tool that we often consider as it gives the client a different place to sit, relax and enjoy the new spaces and garden. If the house has a lower garden level it’s even better.

The project has a great kitchen, very much of the moment in terms of colour and materials, the client really committed to the look and aesthetic. Again we left in some structure and wrapped the kitchen around it working WITH the project constraints rather than resisting them.

Our view is, you pay a lot for your steelwork… Show it off!