fbpx
22226
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22226,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Title Image

Court Way

Court Way

Overview

Single storey, alternative extension with open plan living space

The Brief

Transform an existing end of terrace property for a growing family using alternative materials and aesthetic. Use a single storey design with lots of glass and interesting features. Open up the ground floor, retain the existing living room to the front and the period entrance hall while creating a new, large, flexible family zone off the garden

Our Solution

We looked to use a single storey, flat roof design with a set of openable, sliding doors and a bay window to sit in and enjoy the garden in the winter months. We developed a series of spaces around the family zone for family life – For sitting and drinking a coffee, for doing home work, for chatting and relaxing. We also designed in a boot room and bike storage area as well as space for kit for the kids sports. We have since adjustedย  the rest of the property to allow the family to stay in the house and area for the foreseeable.

Category

1930's, Ground Floor Extension, Rear Extension, Terraced