fbpx
22282
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22282,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Title Image

Marble Hill Close

Marble Hill Close

Overview

Slick, rear facing extension with internal space planning throughout the ground floor enhancing existing and creating new spaces

The Brief

Transform a mid-terrace Edwardian home into a light, inspiring and practical family space with neat lines and simple elevations to complement a family garden space. Using as much glass as possible to the rear and incorporating new contemporary kitchen and back of house spaces we transformed the house from a dark and celular series of spaces to a WOW factor, flexible home.

Our Solution

We started by removing the elements that didnt work for the family, taking out walls and the rear ground floor elevation. We then looked to support the walls above with a new steel superstructure keeping the new space open plan. We wanted the route from the entrance lobby, where friends and relatives congregate, to the rear family space to be open and light with an obvious route to the new space. The back of house space (utility, laundry and WC/storage) was positioned in the centre of the plan leaving us to develop an open plan space with light flooding in. We opted for a simple and crisp aesthetic with light colours and materials and excellent finishing by the build team. The client has furnished the space to a high standard giving this house a brilliant look and feel that has enhanced the value and created a flexible space the family can live in for years to come.

Category

1930's, Edwardian, Ground Floor Extension, Rear Extension, Terraced